UR_Sol15 facade

MEDITATION OG KREATIVITET

Et Vækstcenterkursus med Peter Høeg

22. - 26. oktober 2020

Solbakkevej · Vækstcenteret · Nørre Snede

* Kurset er overtegnet og lukket for nye tilmeldinger.

Stort set alle har vi, hvis man går os på klingen, ét eller flere kreative udtryk i vores hverdag. Det kan være madlavning, det kan være den måde vi i vores privat- eller arbejdsliv drager omsorg for andre på, det kan være en hvilken som helst hobby eller det kan være en faglig, hel- eller halvprofessionel kreativitet.

En sådan udtrykskanal har i sig selv en eksistentiel værdi.
Men den kan også være en støtte ind i en meditativ praksis, ved at tilføje rejsen indad en legende og eksperimenterende karakter.
Og den anden vej har meditationens retning ind mod det sted hvor al kreativitet strømmer fra, mulighed for støtte og måske udvide det udtryksmæssige flow.

Kurset arbejder med balancen mellem den indre lydhørhed og det ydre udtryk, hvad enten det er lavmælt og mest for ens egen skyld, eller det er en del af ens faglighed.
Denne balance vil vi arbejde med ved at formiddagene rummer længere indadvendte stræk med meditation, langsomme og meditative fysiske øvelser, kropsskanninger og en skrivemeditation.
Eftermiddagene rummer mere udadvendte stræk med introduktioner til forskellige kreative øvelser.

Den eneste betingelse for at deltage på kurset er at man i længere tid har haft en regelmæssig praksis. Og at man har en interesse eller nysgerrighed i forhold til kreative processer.

Peter Høeg

er mag.art., forfatter og underviser i meditation, empati og kreativitet. Han er en af Kontemplations faste undervisere, medstifter af Foreningen Børns Livskundskab og en del af Vækstcenterets undervisergruppe.

Foto: Henrik Saxgren

 

 

KURSUSSTEDET: VÆKSTCENTERET
Solbakkevej 15 og Rørbækvej 12
8766 Nørre Snede