Væren og Vejrtrækning

Vaekstcenteret5b

Væren og Vejrtrækning

Et Vækstcenterkursus med Hanneli Ågotsdatter

4. - 6. oktober 2019

Gule sal · Vækstcenteret · Nørre Snede

Åndedrættet er en gennemgående tråd i livsvævet. Fra vi fødes og for første gang ånder ind og frem til vores sidste udånding, forløber en proces hvori åndedrættet hvert eneste minut indgår som en spontan og afgørende, men ofte upåagtet, del af vores eksistens..

Åndedrættet er tæt forbundet med den måde hvorpå vi cirkulerer med omverdenen: Med dybe og frie indåndinger har vi mulighed for at tage livet ind. Med åndedraget aktiverer vi stemmen og udtrykker os overfor andre. Med afspændte udåndinger kan vi slippe hvad der ikke skal fastholdes for at lade fornyelsen komme til.

Vejrtrækningen har en central rolle i al indre træning, også i Vækstcenterets pædagogik. På dette kursus vil vi udforske dets rolle for vores almindelige velbefindende, og vi vil undersøge hvordan bevidstheden om ind- og udånding kan være en vigtig støtte for meditativ fordybelse, en port hvorigennem vi kan gå verden i møde og et anker i udfordrende situationer.

Kurset præsenterer ikke et facit for ’rigtig’ vejrtrækning, men en mulighed for at udforske ind- og udåndingens form og rolle i den enkeltes liv, dens rytmer, dens sammenhæng med hjertefølelsernes åbenhed, og dens betydning for nærværsyoga og bevægelse.

Kursusdagene er bygget op over praksisformiddage i stilhed med meditation, nærværsyoga, åndedrætsøvelser og en skrivemeditation. Eftermiddagene rummer mere udadgående og dynamisk nærværstræning med dialog- og kontaktøvelser.

Hanneli_Agotsdatter_dejerhøj_bw
Hanneli Ågotsdatter

er cand.arch, psykoterapeut og meditations- og yogalærer. Hun leder retreats og underviser på Kontemplations 8-ugers forløb i mindfulness-baseret stressreduktion (MBSR). Derudover vejleder hun mennesker i individuelle forløb.

Hanneli er den daglige leder af Kontemplation. Hun lever i en vekselvirkning mellem et udadrettet arbejdsliv og tilbagetrækning i længere retreats, og er i sit arbejde motiveret af den dybe meningsfylde det giver at følge menneskers udviklingsprocesser.

Hun er tilknyttet Vækstcenteret i Nørre Snede og modtager praksisvejledning af Jes Bertelsen.

KURSUSSTEDET: VÆKSTCENTERET
Rørbækvej 12
8766 Nørre Snede