LEENA OG FRIHEDEN

af Redaktionen | | 2. august 2020

Denne film handler om en ung kvindes bevægelse mod en frihed der på én gang er ydre og indre.

Leena Henningsen er en filmskaber der, på trods af at hun kun er i begyndelsen af 20erne og er delvist selvlært, allerede har lavet en række film blandt andet for Kontemplation.

Denne film er speciel ved at være en helt direkte og sårbar beretning om hendes eget liv. Fra hun som teenager vokser op i et frenetisk storbymiljø hvori hun aldrig føler sig hjemme, til hun – ved hvad der ligner et tilfælde – besøger en bekendt i Norge og møder det norske sprog og landskab.

Det bliver et skæbnemøde hvori hun oplever at være kommet hjem.

Filmen dokumenterer hvordan Leena derefter med autodidakt og nøjsom grundighed forvandler en kassevogn til et komfortabelt hjem og rejser mod nord. Hvordan hun lever i Drømmedalen med veninden Tina og hendes heste, og hvordan hun og hendes kamera siden omfavner ikke alene Norge, men også den rumænske gadehund, Aivy, og en smuk kæreste.

Lydsporet er Leenas stemme der på engelsk fortæller dæmpet, lavmælt og insisterende om sin søgen efter frihed og meningsfylde.

På en fin måde tager Leena afstand fra konsumsamfundets syn på selvudvikling og spiritualitet som et konstant krav til personlig opgradering.

Samtidig peger filmen – og kommentaren – på betydningen af dyb bevidsthedsmæssig neutralitet.

På hvad vi ville kalde en naturlig meditation – understøttet af billedernes og landskabets skønhed.

 

Se mere om Leena her: leena-henningsen.de
eller følg hende på de sociale medier:

YouTube / Instagram / Facebook