LITTERÆR AFTEN MED PETER HØEG OG DEN BRITISKE FORFATTER DAISY JOHNSON

af Redaktionen | | 14. september 2022

I denne korte videosamtale mellem Daisy Johnson – som i den engelsktalende verden har vakt stor opsigt blandt andet med romanerne Everything Under og Sisters – og Peter Høeg danser de to forfattere omkring det livsvigtige spørgsmål: Hvor kommer kreativiteten fra? Og hvad ville der mon ske hvis vi fulgte idéernes og indfaldenes flod opstrøms, mod kilden?

De to forfattere kender, elsker og respekterer hinandens bøger, men de har aldrig mødt hinanden live. Videoen her er de to kunstneres første trin i den forfatter pas de deux som de fortsætter i Århus Musikhus’ lille sal mandag den 26. september 2022.

 

Musikhuset Aarhus skriver:

Den succesfulde engelske forfatter Daisy Johnson (f. 1990) fik en litterær vækkelse, da hun læste Peter Høegs roman Frøken Smillas Fornemmelse For Sne, hvilket siden har præget hendes fremadstormende forfatterskab. ”Den lærte mig at skrive om stærke kvinder og det ekstreme i naturen” har hun udtalt.

Siden har den 32-årige britiske forfatter taget den litterære verden med storm og er blevet oversat til talrige sprog.

Hun blev som den yngste forfatter nogensinde nomineret til den prestigefyldte Man Booker Pris for debutromanen Everything Under, der udkom i 2018. Nu foreligger netop Everything Under, en næsten-mytisk historie om leksikografen Gretel, hvis mor forsvandt under mystiske omstændigheder, i dansk oversættelse. I den forbindelse er Daisy Johnson i Danmark, hvor hendes danske forlag Screaming Books inviterer hende til samtale med Peter Høeg.

Peter Høeg (f. 1957) skrev dansk litteraturhistorie med den enorme internationale succes Frøken Smillas Fornemmelse for Sne fik i starten af 1990erne, med den halvt grønlandske, halvt danske forsker Smilla, hvis intuitive forståelse af sne og islandskaber gør hende i stand til at afsløre mordet på en lille dreng og et større videnskabeligt komplot. Han har siden vedblevet med at skabe stærke kvinder i sine romaner, der både er marginaliserede og udstyret med en sjælden evne til både at udforske og gennemskue det tilsyneladende rationelle fundament, vi bygger vores samfund på.

Vi glæder os til en spændende samtale mellem repræsentanter for to generationer af internationale forfattersucceser, der fra hver deres position har skabt kvindeskikkelser af sjælden sanselighed, der har fascineret en enorm læserskare over hele verden.

Moderator: Rasmus Hastrup, forfatter og oversætter

Glæd dig til en hjertevarm litterær aften i Lille sal!

 

⋙ Klik her for at stilles over til Musikhusets hjemmeside for billetter og mere information.⋙

 

 

 

Efterlad en kommentar