OTTENDE MARTS

af Britta Karlshøj | | 8. marts 2023

Britta

I anledning af kvindernes internationale kampdag har jeg gjort mig nogle tanker, jeg gerne vil dele med dig, kære læser.

Jeg har tænkt over, hvorfor det udelukkende er kvindernes kampdag. Og jeg funderer over, om det er gavnligt at kalde det en kampdag. En kamp vil oftest være forbundet med en form for vrede og fra ordet ’kamp’ er der ikke langt til ordet ’krig’. Der er altså en form for fjende. Men hvem er fjenden i denne kamp?

Det er ikke fordi, jeg ikke er taknemmelig over, at de for over 100 år siden kæmpede for, at kvinder kunne få valgret. Det er heller ikke fordi, der ikke har været, og stadig er, rigeligt at kæmpe for i en verden, hvor den ene krise opstår, før den anden er afsluttet.

Alligevel tænker jeg på om, vi er nået til et punkt, hvor vi på denne dag kunne adressere det kvindelige princip og måske gå så langt som til at fejre det – og fejre det i samklang med det mandlige princip. Måske kunne vi ad den vej opnå en form for større balance imellem de to principper – i stedet for at holde fast i en kamp mellem to biologiske køn.

Dagen i dag vil jeg fejre med at praktisere ying-yang-cirkulationen og ønske, at vi sammen – både kvinder og mænd og alle andre former for køn – kan finde en fælles dans mellem det kvindelige og mandlige princip – i os selv, i vores relationer og i samklang med samfundet og hele kloden.

Måske er tiden kommet til at tage vare på det kvindelige og værne om kvinders, mænds og alle væseners ret til at leve lige og frie i en fælles verden.

 

Her kan du høre yin yang øvelsen instrueret af Hanneli:

 

 


er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet.Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en særlig interesse for drømmearbejde i den terapeutiske proces.

Britta har desuden en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.

Britta er med i teamet bag Kontemplation og er underviser på Kontemplations platform. Desuden er Britta køkkenchef ved vores retreats.

Hun sidder årligt i retreat og modtager praksisvejledning af Peter Høeg.

Læs mere om Britta HER.

Efterlad en kommentar