PETER HØEG MODTAGER RUNGSTEDLUNDPRISEN

af Redaktionen | | 16. marts 2022

IMGP0931 Peter Høeg

Vi i Kontemplations team glæder os sammen med Peter Høeg over i dag at få at vide at han i år modtager Rungstedlundprisen.

Prisen uddeles af Rungstedlund-fonden der blev stiftet af Karen Blixen i 1958. Den tildeles årlig til en person, der har ydet en speciel indsats, gerne inden for et af de felter, som interesserede Karen Blixen, eller som på anden måde har gjort sig fortjent dertil. Prisen er skænket af Hørsholm Kommune og blev uddelt første gang i 1991.

Her deler vi pressemeddelelsen udsendt af Rungstedlund-fonden:

Prisen tildeles i år forfatteren Peter Høeg som anerkendelse af et stort og særegent forfatterskab, hvor fortællingen både har bred appel og står nyskabende i sin egen ret. Fra debutværket Forestilling om det tyvende århundrede (1988) over Fortællinger om natten (1990) til Frøken Smillas fornemmelse for sne (1992), der åbnede for et stort internationalt publikum, og senest Gennem dine øjne (2018) har Peter Høeg underholdt og udfordret millioner af læsere. I troen på fortællingens myndighed, i det store globale og historiske vingefang, i blandingen af melankoli og lattermildhed har han – med stor originalitet – fulgt i Karen Blixens litterære fodspor. Det gør ham til en oplagt modtager af Rungstedlundprisen.

”Peter Høeg skriver uden for sin tids gængse genrer, og mange af hans bøger har givet anledning til vigtige debatter. Hans forfatterskab står som en smuk nutidig parallel til Karen Blixen, der også var optaget af vigtige dagsordener i sin samtid. Peter Høeg læses af alle, unge som gamle, kvinder og mænd, danske og udenlandske”, siger bestyrelsesformand Michael Bjørn Nellemann.

Uddelingen finder sted 5. september.

Foto: Henrik Saxgren