PILGRIM: ANDERS LAUGESEN I SAMTALE MED JES BERTELSEN

af Redaktionen | | 13. maj 2022

Anders Laugesen_jes B

I anledning af Vækstcenterets 40 års jubileum har journalist Anders Laugesen dedikeret to episoder af DRs program Pilgrim – på rejse i troens univers til et grundigt besøg i Nørre Snede hvor han taler med stedets grundlægger, Jes Bertelsen.


Pilgrim Episode 1:2

De to herrer har kendt hinanden siden midt firserne. I denne første del af programmet kommer vi med tilbage til dengang dr. phil. Bertelsen underviste i idéhistorie på Århus Universitet og Laugesen var gymnasieelev. Rygterne om Bertelsens populære forelæsninger nåede den unge gymnasiast som så cyklede over til universitetet for at høre om Søren Kirkegaard, Kants kritik af den rene fornuft og C.G. Jungs arketyper.

Samtalen fortsætter op gennem tidssporet, og Laugesen spiller lydoptagelser af Jes Bertelsens lærere, healeren Bob Moore og den tibetanske mester Tulku Urgyen. Vi hører om betydningen af at møde disse lærere, og om hvordan deres spirituelle inspiration har haft indflydelse på både Bertelsens personlige liv og på Vækstcenteret som praksisfællesskab.

LYT TIL FØRSTE DEL AF INTERVIEWET HER  (56:55) >>

 


Pilgrim Episode 2:2

I anden del tager Jes Bertelsen os med på en rundvisning på Vækstcenteret. Vi begynder ved fontænen på gårdspladsen hvor vi får et indblik i stedets baggrund og historie. Herfra bevæger vi os ind i lægklosterets meditationssal, Store Sal, og kommer derefter med ind i Bertelsens private celle hvor interviewet og samtalen fortsætter. Vi hører om bevidsthed som fænomen, om det at være spirituel lærer og om essensen i Vækstcenterets arbejde.

LYT TIL ANDEN DEL AF INTERVIEWET HER  (57:04) >>

 


Vækstcenteret i Nørre Snede

Til dig der ikke kender Vækstcenteret, kan du se stedet på billedet herunder. Vi står på gårdspladsen med stuehuset i ryggen. Foran os ser vi fontænen og rosemandalaen i centrum, længen med Store sal og de to døre som Anders Laugesen og Jes Bertelsen omtaler i interviewets anden del.

Klik her for at læse mere om Vækstcenteret i Nørre Snede.

 

 

Efterlad en kommentar