RAMSLØGPESTO

af Britta Karlshøj | | 20. marts 2022

anna-voss-p1yTPLjC8ys-unsplash-2

Jeg er ude at cykle en tur i skoven i det tidlige, kolde og sollyse forår. Jeg ser den karakteristiske lysegrønne nuance i skovbunden, der på en forunderlig måde vækker håb og får mit hjerte til at boble.

Skovbunden er fyldt med ramsløg.

Jeg står af cyklen.

Kigger ydmygt på de smukke spæde skud.

Jeg zoomer ud og ser et helt hav af lysegrøn.

Jeg bukker mig ned.

Samler et par håndfulde og placerer dem nænsomt i cykelkurven.

Jeg føler mig rig.

Jeg cykler videre samtidig med, at jeg glæder mig til at komme hjem og lave ramsløgpesto.

Naturens cyklus. År efter år.

Jeg mærker dyb taknemmelighed.

 

Her er, hvad jeg brugte til min ramsløgpesto:

3 håndfulde nyplukkede spæde ramsløg fra skovens gavmilde bund

70 g mandler

50 parmesanost

1 – 1½ dl velsmagende olivenolie

Smages til med lidt friskpresset citronsaft, salt og peber

 

Det hele blendes sammen til en ensartet pesto.

Vi spiste ramsløgpestoen som topping på ’Jeanettes ærtesuppe’ og med velduftende, nybagt surdejsbrød til.

 


 

Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF.

Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.

Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta her.