R(E)WRITE! – RITUALER SOM FORANDRER

af Hanne Linde | | 29. maj 2021

Cantabile 2

De gamle vægge. Det malede træ. De grå paneler. Det hvælvede loft med ovenlyset. Vi sidder 30 mennesker på hver vores stol i et af de lokaler, der normalt bliver brugt til udstillinger. I hjertet af København. I hjertet af Den Frie Udstillingsbygning. Et rum der er skabt i 1898 af kunstner, fotograf, keramiker og arkitekt J.F. Willumsen.

Her har den italienskfødte instruktøren Nullo Facchini sammen med teatergruppen Cantabile 2, som han etablerede i 1983 og som består af skuespillere fra hele verden, omformuleret og skabt nye ritualer til dette sted og denne lejlighed. Til denne tid. Til os mennesker. De ønsker med denne stedsspecifikke og publikumsinvolverende performance at undersøge og fejre forbindelsen imellem mennesker. Mellem publikum og performer.

Mennesker interagerer og mødes. Der er en skabelon, men hvad der sker, er alligevel ude af kontrol. Vi bliver inviteret ind på scenen i denne ikoniske bygning. Alle tre etager inddrages. Dufte, lyde, belysning, teksturer er med til at iscenesætte rummene. Vi starter samlet i bygningens centrum. Undervejs deles vi i forskellige grupper, som ændres undervejs, ligesom scenografien også varierer fra rum til rum. Ensemblet på 23 internationale performere har i alt skabt 35 forskellige ritualer, som folder sig ud efterhånden som udstillingsperioden skrider frem. Som publikum inviteres man til at besøge udstillingen flere gange, idet man vil få adgang til nye lag og vil blive indviet i dybere niveauer, for hver gang man besøger ”Templet for vores tid”, som de benævner bygningen. Man kan bestille billetter til mange forskellige tidspunkter af dagen fra tidlig morgen, til eftermiddag, aften og nogle inviteres også til helnatsoplevelser, hvis de når dertil i deres indvielse.

Hvad enten vi deltager én gang eller flere, inviteres vi til at eksperimentere med og afprøve sociale koder og egne grænser for kontakt og nærhed. Det opleves som særligt netop nu, hvor et års Corona distance har påvirket vores måde at være sammen på. Hele atmosfæren er så sanselig empatisk og inviterende, at selvom det uforudsigelige kan få hjertet til at banke lidt hurtigere, så føles det på samme tid trygt at lade sig føre. Berigende at blive stillet spørgsmål – og forandrende at besvare dem.

 

Mere information om forestillingen:

RE(W)RITE! Celebrating Human Connection.  35 Rituals for Our Time. 19.05. – 12.06. 2021. Sprog: Engelsk.

RE(W)RITE! Præsenteres også i oktober 2021 i Vordingborg og i Stege i 2022. Sprog: Dansk.

 

 

Foto: Irina Tuminene / Cantabile 2 fra udstillingen RE(W)RITE

 


 

Hanne Linde
er billedkunstner og mindfulnessunderviser. Hun har lang erfaring med at undervise både børn og voksne og er ansat i Gentofte Kommune som undervisningskonsulent i kreativitet, relationskompetencer og nærværstræning. Hanne er en del af Kontemplations team og værtinde på flere af vores retreats og kurser.
Læs mere om Hanne her: hannelinde.dk