RIFKIN OG DEN EMPATISKE CIVILISATION

af Redaktionen | | 13. august 2021

 

“Vi har ikke længere råd til at begrænse empati bag nationale grænser, hvor amerikanere empatiserer med amerikanere, kinesere med kinesere osv. En sand global biosfæreøkonomi kræver global empatisk omfavnelse. Vi må lære at se os selv som én art – som homo empathicus. For kun sådan kan vi forberede grundlaget for morgendagens empatiske civilisation

– Jeremy Rifkin, fremtidsforsker.

Jeremy Rifkin er økonom, politisk rådgiver, fremtidsforsker og forfatter. Hans teorier og omfattende research har på kort tid fået afgørende indflydelse på internationale politiske og økonomiske beslutningsprocesser.

Rifkin er forfatter til internationale bestsellere som The Empatic Civilization: The Race to Global Consciousness in a World in Crisis, The Biotech Century, The Third Industrial Revolution og The Hydrogen Economy.

Bogen The Empatic Civilization har fået meget opmærksomhed. Den er relevant blandt andet fordi den på mange måder er en genskrivning af verdenshistorien med udgangspunkt i empatiens rolle i historiske processer der har formet vores udvikling og samfund.

Efter en omhyggelig gennemgang af vores nuværende verdenssituation konkluderer Rifkin at “en verden i krise behøver et globalt spring i empati”.

I denne 10 minutters animation kan du høre Rifkin forelæse med udgangspunkt i den research som ligger til grund for hans konklusion.