ROSINANTE

af Redaktionen | | 17. september 2019

 

I Kontemplation har vi et helt særligt forhold til forlaget Rosinante & Co.
Forlaget har lagt hus til vores Fordybelsesdag i stilhed i sine lokaler i Købmagergade, og har, gennem en lang årrække, udgivet Jes Bertelsens og Peter Høegs bøger.
Det er også det eneste forlag vi kender til, der tilbyder sine ansatte ugentlig mindfulnesstræning. Og hvor de ansatte kan sætte mødelampen på i tyve minutter for at meditere i løbet af arbejdsdagen.
I det man træder ind af døren, kan man mærke den levende forlagsånd, den fordybede arbejdsatmosfære, menneskenes venlighed, nærværet – og duften af bøger.

Drivkraften bag Rosinantes succes og menneskelighed er administrerende direktør Jakob Malling Lambert. Med uhierarkisk varme, hjertelighed og skarp sans for økonomisk ansvarlighed har han stået ved roret, fortsat den kurs forlagets stifter, Merete Ries, i sin tid udstak og løftet sejladsen op i en ny dimension.

Og nu vil han sandsynligvis bevæge sig videre.
I denne uge har Gyldendal de facto lukket Rosinante som vi kender det.
Få dage inden meddelelsen om forandringerne holdt Rosinante sin årlige efterårsreception for forfatterne, medarbejderne, kolleger, familie og venner. Herfra stammer denne video. Her kan du høre Jakobs bevægende og inspirerende tale, gennemstrømmet af hans mod til at være sårbar, hans humor og visdom – og af bevidsthed om de drastiske ændringer der er under opsejling.

 


 

Øjebliksbilleder fra en fordybelsesdag hos Rosinante & Co.:

Foto: Mikkel Strandbygaard