Smoothietid

af Retreatkøkkenet | | 10. august 2019

IMG_3019

Der findes ingen bedre smoothietid end lige nu. Bærrene strutter af kraft og smag, og sommervarmen kalder på en frisk og kølig smoothie.

Smoothie er sådan et herligt åbent format. Alt hvad man skal gøre, er at lytte til sine smagsløg og samle og blande ingredienserne efter hvad man hører.
Taler ens smagsløg med flere forskellige stemmer, kan det blive udfordrende at skulle tilfredsstille alle indre ønsker (på samme måde som vi i meditation og yoga skærper vores evne til at lytte indad og derved ofte vil erfare at vi måske ikke bare er én person, men at der i vores indre hvisker mange forskellige samtidige stemmer som udviklingsarbejdet søger at bringe i harmoni).
Måske foretrækker en del af os den sunde, grønne, tarmfloravenlige spirulinavariant, mens en anden del af os søger mod de søde frugtshake-nuancer.
På vores retreat har vi eksperimenteret med dette dilemma, og er nået frem til en bærsmoothie som kan imødekomme de fleste indre og ydre ønsker:

Alle vore smoothier er baseret på det måleforhold som vores veninde Dorte Lunderskov kalder ’lidtafdetoglidtafdet’ (hvilket i øvrigt også er navnet på hendes madblog). Derfor er mængdeangivelserne her ikke eksakte, men omtrentlige, og noget vi opfordrer til man smager sig frem til hen ad vejen.
Here we go:

Ingredienser:

Hindbær, en håndfuld
Aroniabær, en lille håndfuld
Havtorn, en lige så lille håndfuld
3 æbler
En kvart banan
En halv presset citron
To pressede appelsiner
Frisk ingefær
4-5 dadler, skåret i små bider
Hørfrø
Havremælk
Knuste isbidder
og en lille smule agavesirup

Fremgangsmåde:

Skær det hele i grove bidder – undtagen dadlerne som skæres småt – og blend det hele. Vær opmærksom på at de fleste blendere skal bruge noget tid på at knuse havtorn, dadler og hørfrø.

Mmmm, så er der rødrosa smoothie til alle.