SPINATLASAGNE MED CITRON OG MUSKAT

af Britta Karlshøj | | 28. august 2022

SPINATLASAGNE

I min urtehave sår jeg i slutningen af august eller først i september spinat som efterafgrøde. Spinatplanterne gør, at jorden ikke står bar vinteren over. Det forskønner selvfølgelig urtehaven, at der er planter også om vinteren, og samtidig kan jeg høste spinat i det tidlige forår, som jeg eksempelvis kan bruge til denne skønne spinatlasagne. Du kan uden problemer bruge frossen helbladet spinat, lasagnen bliver skøn uanset om, du bruger frisk eller frossen spinat.

Spinatlasagnen er på sin egen måde helt enkel og overraskende i smagen. Toner af muskat og citron kommer langsomt, men sikkert til dine smagsløg.

 

Til 4 personer skal du bruge:

3 spsk. hvedemel

5 dl mælk

500 g frisk eller frossen helbladet spinat

1 stort nip friskrevet muskatnød

1-2 tsk. fintrevet citronskal

Salt og friskkværnet sort peber

9-12 lasagneplader

150 g revet hvid ost

 

Sådan gør du:

Pisk mel og mælk sammen i en gryde og kog op under omrøring.

Kom spinaten i saucen og kog den op til den friske spinat er ‘faldet sammen’ eller den frosne spinat er tøet op.

Smag spinatstuvningen til med friskrevet muskatnød og revet citronskal samt salt og peber.

Læg nu lasagnen sammen ved at lægge lidt af spinatstuvningen i bunden af et smurt ovnfast fad på ca. 20 x 25 cm. Læg et lag lasagneplader ovenpå, stuvning, ost, spinatplader, stuvning, ost osv. Slut af med ost på toppen.

Dæk fadet til med et ovnfast låg og bag lasagnen ved 200 grader i 1/2 time.

Fjern herefter låget og bag lasagnen ca. 15 minutter mere eller til den er gylden på toppen. Mærk med en nål eller gaffel om lasagnepladerne er møre.

 

Du kan servere spinatlasagnen med tomatsalat med feta eller en anden ynglingssalat samt en skive godt brød.

 


 

Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF.

Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.

Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats.

 

Efterlad en kommentar