SPRØDE ROSMARINKIKS

af | | 14. maj 2023

Kiks, rosmary, rosmarin, biskuits, kjeks, sprøde kiks, tilbehør, food

Disse tynde, sprøde rosmarinkiks er den perfekte lille snack.
De er glutenfri, let saltede og toppet med rosmarinens forfinede, aromatiske smag.

Navnet rosmarin kommer af noget så smukt som det latinske ros marinus, ’havets dug’.
Planten var hellig for både grækere og egyptere, og den rummer mange såkaldte phytokemikalier, stoffer som undersøges af medicinalforskningen for mulige helbredende egenskaber.

Nyd disse kiks alene som de er, som tilbehør til et måltid eller server dem med ost og grønt.
Her får I opskriften, lige fra retreatkøkkenets varme ovn.

 

Ingredienser:

1 dl havremel
½ dl kokosmel
1 ½ dl solsikkefrø
1 ½ dl græskarkerner
1 ½ dl sesamfrø
1 dl mandler
100 gram birkes
2 spsk. hakket rosmarin
1 ½ tsk salt
3 ½ dl vand

 

Fremgangsmåde:

Finmal kærner og havremel. Alle frø og kærner foruden 50 gram sesamfrø.
Til dette kan du bruge en kaffekværn eller en blender der kan finmale.
Bland det hele sammen.

Tilsæt 100 gram birkes og de sidste 50 gram sesamfrø (som ikke er malet).
Tilsæt salt og vand.
Dejen skal nu være godt fugtig, dog ikke druknende i vand.

Lad kiksblandingen hvile i 30 minutter, så mel og kærner kan trække væsken til sig.

Hæld blandingen ud på en bræddepande dækket af et bagepapir.

For at få en helt tynd kiks, presser vi massen ud til en flad pandekage ved hjælp af et andet stykke bagepapir. På den måde kan man få kiksene bladtynde og lækre.

Markér en rille med en kniv i dejen hvis du ønsker at kiksene skal knække. Skær det mønster du foretrækker, vi har skåret ruder, men man kan sagtens vælge lange tynde strimler.

Strø rosmarin jævnt udover den flade kiksmasse på bradepanden inden den kommer i ovnen.

Bag kiksene på 125 grader i 1 ½ time. Således bages ingredienserne nænsomt, og væsken udtørres langsomt så resultatet bliver smagfulde, sprøde kiks.

 

➳ Find flere opskrifter fra vores kontemplative smagsunivers her.

 

Efterlad en kommentar