TAKNEMMELIGHED

af Hanne Linde | | 12. februar 2022

 

Hvordan opleves taknemmelighed? Kan den mærkes i kroppen? I hjertet? Hvordan udtrykker man denne følelse? Med et smil? Med samlede hænder foran hjertet? Med ord? Udtalte eller skrevne?

For en stund siden modtog vi på redaktionen et skriftligt udtryk for taknemmelighed. Det er som om der med det samme skabes et bånd. Mellem os. Mellem mig og den der udtrykker sig. Af varme. En intensitet i hjerteregionen sanses. Jeg stopper op. En særlig opmærksomhed opstår.  Jeg lytter indad og udad. Kan mærke glæden pible frem. Taknemmelighedens flamme tændes øjeblikkeligt.

I mailen står der:


“Kære Kontemplation,

Jeg følger jer, både nyhedsbrev og på Facebook. Og jeg bruger jævnligt lydfiler fra praksisbiblioteket, både nye og gamle til at meditere over. Jeg er taknemmelig for den inspiration i dagligdagen og på min livsrejse, som I tilbyder mig (og andre medmennesker).

Derfor kom jeg i tanker om David Steindl-Rast, som er en benedictinermunk fra Østrig. Han har givet inspiration til https://gratefulness.org/, hvorfra jeg dagligt modtager sentenser.

Jeg stødte på ham første gang, da jeg opdagede denne smukke indtaling:

https://gratefulness.org/resource/a-good-day/

 I taknemmelighed, NN.”


 

En hånd er blevet strakt frem. Et hjerte har delt. En gave. En udveksling. Jeg har én gang tidligere hørt om munken David Steindl-Rast for et par måneder siden. Men glemte navnet og har ikke kunnet genfinde det. Nu får jeg atter en mulighed. Jeg åbner linket og en verden af nye gaver åbner sig. A Network for Grateful Living, som er en international organisation dedikeret til hvordan man kan leve i taknemmelighed. Et online bibliotek af ressourcer, blogindlæg, digte, kurser. Alt sammen med taknemmelighed som grundstammen.

Tænd et lys

 

Under punktet ‘Practice’ fanges jeg af siden: Tænd et lys.

“Throughout the world, lighting candles is a sacred ritual.

We light a candle for many purposes: to illuminate darkness, dedicate prayers,

solidify intentions, offer blessings, evoke Spirit, and/or to nourish grateful living.

22,210,543 candles have been lit from 194 countries, including 2,782 candles in the last two days.

We welcome you to the practice of lighting a candle; connecting you to inner stillness and to a global community.

Feel this connectedness.

Slow your pace and offer these moments your full attention.

You will be guided step-by-step.”

Denne trin-for-trin-guide er så smuk. Så bevægende. Tak! Af hjertet tak  til mailskriveren for at have givet sig tid. For at have delt dette. Tak for at berige og inspirere.

Lad os sammen tænde et lys. Måske sende linket videre til en, der kunne have brug for det. Strække hænderne frem og nære hinandens hjerter.

 

Foto: Valentin Dinges


 

Hanne Linde
er billedkunstner og mindfulnessunderviser. Hun underviser både børn og voksne i Gentofte Kommune hvor hun er ansat som undervisningskonsulent i kreativitet, relationskompetencer og nærværstræning. Hun er en del af Kontemplations team og er værtinde på flere af vores retreats og kurser.
Læs mere om Hanne her: hannelinde.dk

 

 

 

 

Efterlad en kommentar