THE TWELVE
af GAIA | 6. marts 2021
|‘I created a practice that allows us to become one with the great universe, nature, and people, so that we can love each other and live in harmony with each other.’
— Aoki Hiroyuki (Wisdom Master from Japan)
I filmen ”The Twelve” fortælles historien om 12 åndelige ældste fra forskellige steder på kloden. De samles ved FN i New York for dér sammen at skabe et unikt ritual for alt levende; jordkloden, dyrene og menneskeheden.
I filmen præsenteres vi for hvert enkel af de tolv. I deres hjemlige miljø. Vi får et fascinerende indblik i deres viden, traditioner og ritualer når de deler deres indsigter om den komplekse forbindelse der eksisterer imellem alt levende.
Filmen følger fire af disse vismænd på deres rejse til New York. De kommer fra isolerede kyster i Sibirien, bjergene i Colombia, Amazonas jungle, ørknerne i Botswana, og vi er med når de mødes og samles og formulerer deres fælles budskab. Et budskab der handler om hvad der kan gøres for at ændre den kurs vores fælles verden er på.
De deler et klart udsagn vi alle kan lære af, og deres visdomstraditioner bygger på dyb viden om, og indsigt i, hvordan vi kan forstå vores natur og ændre den måde hvorpå vi beboer verdenen.
Det er for mig en betagende film. Vi kommer rundt i så forskellige universer, og det er en helt særlig gave at få lov at se ind i så forskellige udtryk og traditioner der alle bygger på de samme grundlæggende indsigter i hvad liv er og om altings forbundethed.
‘The Twelve’ er en alvorlig film. Men samtidig en film fuld af humor – og fuld også af livsbekræftende glæde over livet på kloden.
Disse ældste er ikke berømte guruer. De er ydmyge vise mennesker, og de repræsenterer hver især forskellige kvaliteter og livsområder der tilsammen bidrager til det fælles ritual de udfører i FN bygningen. Her får de mulighed for at tale deres sandhed om hvordan visdomstraditioner er en dyrebar og vigtig kilde til inspiration og viden i en moderne verden.
⋙ Læs mere om “The Twelve” her.
Kirsten Rotbøll Lassen Cand.pæd. i didaktik (materiel kultur). Diplomuddannelse i billedkunst ved Danmarks Pædagogiske Universitet. Kunst og kulturlederuddannelsen, Scenekunstens Udviklingscenter. University College Sjælland. Bachelor i psykomotorik fra Ingrid Prahms seminarium. Kirsten arbejder som billedkunstner, underviser og konsulent og er siden 2015 projektleder på ”JEG KAN SKABE”– et projekt om undervisning i design og kreative processer for sårbare børn og unge.
Fra 2012 til 2020 har hun ledet Designskolen på Designmuseum Danmark. Hun underviser i Projekt Indre Styrke, et samarbejdsprojekt mellem Human Practice Foundation og Foreningen Børns Livskundskab.
Kirsten har en mangeårig meditativ praksis og en dansepraksis. Deltager jævnligt i kurser på Vækstcenteret og modtager praksisvejledning.