VEGANSK OG GLUTENFRI MORGENGRØD

af | | 16. juli 2023

Mikkels morgengrød

Flere af jer der har været med os på Øster Løkke har efterspurgt opskriften på vores glutenfrie morgengrød.

Så her får i den. Denne opskrift kan mætte to personers morgenmaver i omkring en uge…eller 14 personer én morgen. Hvilket betyder at du sagtens kan halvere portionen og stadig få rigelig grød.

Da der ikke er mælkeprodukter i denne grød kan den leve flere dage i køleskabet. Den kan også fryses i portioner som nemt kan optøs og varmes.

 

Ingredienser:

1 dåse kokosmælk

1 1/2-2 l vand

650-750g glutenfri havregryn

2-3 tsk kanel

200-300g dadler (hakkede)

1 1/2 tsk rørsukker eller agave sirup

En knivspids salt

3/4 – 1l havremælk eller anden plantemælk

Du kan freestyle med diverse kerner, solsikkefrø, mandler, pecans etc.  

 

 

Fremgangsmåde:

Hæld vand og havregryn i en gryde og opvarm langsomt på lav temperatur.

Efter 3-4 minutter tilføjes dadler, kanel, sukker, salt, kerner, kokosmælk og halvdelen af plantemælken.

Nu skal grøden simre på lav varme ca 10 min, mens konsistensen reguleres med plantemælk – jeg foretrækker en lind grød.

Grøden er nu klar til servering og kan herefter spædes op med flere ingredienser i løbet af ugen hvis noget mangler eller den bliver for tyk.

Jeg spiser den ikke sjældent hældt over frisk frugt og med en lille håndfuld rosiner.

Man kan eventuelt afslutte toppingen med en lille spiseske fløjlsblød kokoskrem og Brittas blommemarmelade.

 

Trænger du til at forenkle dine morgener, kan det hele blandes sammen aftenen forinden så der om morgenen blot genstår at varme grøden.

 

Velbekomme!

 


er køkkenchef og kok på mange af Kontemplations arrangementer og retreats. Han er også vores aktiv i kulisserne bag hjemmesiden. I sin hverdag uden for Kontemplation er han arkitekt og møbeldesigner.

Mikkel er optaget af bæredygtig grøn madlavning med inspiration fra det italienske køkken og dyrker sine egne grønsager, svampe og mikrogrønt på Grønjordgård på Djursland.

Efterlad en kommentar