JEANETTES ÆRTESUPPE MED INGEFÆR OG KOKOSMÆLK

af Mikkel Strandbygaard | | 18. juni 2021

Mikkels aertesuppe

På Kontemplations teamweekender kokkererer vi på skift for hinanden. For at prøve at højne kvaliteten af vores retreatkøkken, for at lære af vores fejltagelser – og fordi det er en særlig glæde at lave mad til, og spise den med, mennesker man holder af.

Den oplevelse har vi også når vi på retreats og kurser arbejder i køkkenet og spiser sammen med deltagerne.

Og forsøger at formidle noget af glæden til jer ved at lægge opskrifter ud på bloggen.

I dette blogindlæg vil jeg dele en af de supper jeg har samlet op under en teamweekend. Det var Jeanette der serverede denne veganske ærtesuppe med ingefær, kokosmælk og friske krydderurter. Den vil helt sikkert blive serveret på Øster Løkke til sommer.

 

Ingredienser:

Ingefær – jeg elsker ingefær så jeg bruger et ret stort stykke, men smag dig frem hvis du er mere tilbageholdende med denne aromatiske rod

3 fed hvidløg

Frisk grøn chili – jeg bruger en hel chili, men igen kan man efter smag og behag være mere tilbageholdende og hakke bare en knivspids

Økologisk kokosolie til stegning

100 gram friske spinatblade

480 gram frosne ærter

8 dl grøntsagsbouillon

1 dåse kokosmælk

Saften af en økologisk citron

Salt og peber

 

Til servering

Friske ærteskud eller frisk koriander.

 

Sådan gør du: 

Ingefæren renses og skrælles. Hvidløgsfeddene pilles. Chilien vaskes og renses for frø.

Hak ingefær, hvidløg og chili fint. Kom det sammen med en spiseske kokosolie i en gryde og lad det simre i et par minutter.

Tilsæt spinatblade og frosne ærter.

Hæld den varme grønsagsboullion over og bring suppen i kog.

Lad  simre i 10 minutter.

Tag suppen af varmen og blend den med stavblenderen.

Tilsæt derefter kokosmælk og citronsaft og giv suppen et kort opkog.

Smag til med salt og peber.

Hvad der klæder suppen rigtig godt, er at hvis man sammen med de friske krydderurter serverer et stykke ristet rugbrød og en lille ske creme fraiche.

Velbekomme!

 

I forbindelse med denne opskrift kan jeg ikke lade være med at dele denne lille videosouvenir fra sidste teamweekend på Landro hvorpå der er glimt fra både køkkenet og måltiderne.

 


 

Mikkel Strandbygaard
er køkkenchef og kok på mange af Kontemplations arrangementer og retreats. Han er også vores aktiv i kulisserne bag hjemmesiden. I sin hverdag uden for Kontemplation er han arkitekt og møbeldesigner.

Mikkel er optaget af bæredygtig grøn madlavning med inspiration fra det italienske køkken. Han dyrker sine egne grønsager, svampe og mikrogrønt.

Se mere om Mikkel på Vildræv Køkkens instagramside