JORDBÆRKOLDSKÅL MED HJEMMERISTET GRANOLA

af Britta Karlshøj | | 20. juli 2021

Brittas jordbaerkoldskaal

Der var mange, der på det nyligt afholdte tidages retreat, Dedikation, spurgte efter min opskrift på jordbærkoldskål. Nogle af jer fik opskriften på en lille håndskrevet lap med hjem fra Østerløkke.

Nu får I andre den også.

Jordbærsæsonen er nemlig over os. Hjemme hos os betyder det, at vi alle tager ud og plukker jordbær – sammen. På én eller anden måde bliver vi aldrig for store – eller for små. Det berører mig år efter år. Vi smager på de forskellige sorter, konverserer om forskelle i smagene og udvælger hver især vores favorit.

En del af vores plukkede bær bliver til jordbærkoldskål. Ganske enkelt fordi vi elsker den.

Vi spiser vores jordbærkoldskål med hjemmelavet granola.

 

Jordbærkoldskål

450 g friskplukkede og skyllede jordbær

50 knasende brun rørsukker

1/2 stang vanille, brug kun kornene og gem den ‘tomme’ vanillestang i et glas med rørsukker, så har du hjemmelavet vanillesukker

1 liter kærnemælk

2 1/2 dl fløde

Det hele blendes sammen og er klar til servering. Hvis du vil nyde koldskålen med hjemmelavet granola får du min opskrift her.

 

Granola

500 g flager, jeg bruger flest grove havregryn og blander med lidt grove byg- og/eller rugflager

150 g solsikkekerner

150 g hel boghvede

Agavesirup hældes generøst udover – herhjemme fik jeg flest komplimenter for min granola, da jeg tabte sirupbøtten og glemte tiden i ovnen, så den blev lidt mørkere end sædvanligt.

Hæld blandingen ud i en bradepande med bagepapir.

Bages ved 160 grader i 15-20 minutter – eller længere, hvis du synes, den skal være mørkere.

God fornøjelse!

 


Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF. Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider. Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta her.