KNASENDE KERNESUNDE KNÆKBRØD

af | | 17. juli 2020

Knaekbroed 1

Hjemmebagte glutenfri knækbrød er et indslag i retreatkøkkenet som plejer at blive varmt modtaget. Disse knasende, duftende og næringsrige kerneplader er sunde, de imødekommer glutenallergi, og så er de bare megagode på en måde som er vanskelig at forklare og hellere skal opleves.

Vores knækbrødsopskrift er en basisopskrift som man som knækbrødsbager kan improvisere over. Når du får knækbrødene på vores kurser, bærer de altid præg af køkkenets aktuelle frøbeholdning og af bagerens kreativitet.

En god huskeregel er at så længe man holder fast i det angivne mængdeforhold mellem tørt og vådt, går det som regel godt.

Her får du vores opskrift på knasende kernesunde knækbrød:

 

Ingredienser:

  • 2 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • ½ dl valgfrit glutenfrit mel: rismel / glutenfrie havregryn/ boghvedemel / mandelmel
  • 1½ dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk salt
  • 2½ dl koldt vand

 

Fremgangsmåde:

Frø, kærner, mel og salt blandes i en skål.

Kom derefter vand i.

Rør godt rundt i dejen.

Dejen kan nu virke i som om den er for våd, men den skal blot have lidt tid til at sætte sig. Lad den hvile i 30-40 minutter så optager frø- og melblandingen væsken.

Du kan på dette tidspunkt i processen give dejen en ultrakort tur med blenderen. Men du kan også lade være. Blenderen giver lidt mere samling på dejen, og er vores foretrukne metode. Men også uden bliver det til gode knækbrød.

Hæld dejen ud på en bageplade med bagepapir. Her kan du klappe massen ud med hænderne. Eller du kan, hvis du ønsker et tyndere knækbrød, lægge et nyt lag bagepapir over dejen og bruge en kagerulle til at rulle hen over det øverste lag bagepapir så dejen jævnes ud over hele bradepande-fladen i et lag på omkring 1 cm.

Nu er knækbrødsmassen klar til at komme i i ovnen.

Bag den ved 125 grader varmluft i 1,5 – 2 timer.

Når du tager knækbrødspladen ud af ovnen, er det bedst at lade den afkøle på en rist. Hvorefter du knækker den op i stykker af den størrelse du ønsker.

 

TIPS I: Kan man lide at det færdige knækbrød er i firkanter, kan man med en skarp kniv skære et rudemønster i dejen inden den bages. Så er det efter bagningen nemt at bryde den op i firkanter.

 

TIPS II: Knækbrøddene kan opbevares i lufttæt boks og holder sig sprøde i flere dage. De kan også fryses.

 

TIPS III: Som smagsvariation kan vi anbefale at tilsætte dejen fennikelfrø og kokosmel.

 

Bon appetit!