I Bob Moore’s fodspor

I Bob Moore’s fodspor

Fordybelse i Bob Moore’s energiarbejde

Et online forløb over fem aftener med Martin Guldberg

Online session #1: torsdag den 19. september 2024
Online session #2: torsdag den 3. oktober 2024
Online session #3: torsdag den 17. oktober 2024
Online session #4: torsdag den 7. november 2024
Online session #5: torsdag den 21. november 2024

Alle møder varer fra kl. 18:45 - 21:15

Team: Morten Winkler (vært), Hanne Linde og Anne Rosenvold

Kontemplation inviterer til et onlineforløb over fem undervisningsaftener med fokus på arbejde med chakra- og energisystemet. Forløbet kan ses som en fortsættelse af de to sidste års onlineforløb, ”I Bob Moore’s fodspor”, men nærværende kursus er åbent for alle. Med andre ord er nye deltagere velkomne.

Den irske healer og meditationslærer Bob Moore banede, da han fra 1974-2000 var bosat i Danmark og underviste tusindvis af mennesker, en sti, som vi i dag har mulighed for at følge. Vi kan med udbytte gå i hans fodspor, vel vidende at vi hverken kan eller skal forsøge at fylde dem ud.

Bob Moores øvelser og arbejde med energi søger at skabe en større fysisk og psykisk balance – en dybere kontakt med os selv – der igen kan være afsæt for en dybere forbindelse med det spirituelle. Gennem arbejde med det menneskelige energisystem er det muligt over tid at åbne følelsesmæssige lukninger og bevæge sig mod større sammenhæng og glæde. På denne måde kan Bob Moores øvelser og pædagogik åbne til en organisk selvudviklings- og selverkendelsesproces, som også har spirituelle dimensioner.

 

Hver af aftnerne vil indeholde følgende elementer:

· Guidet fælles meditation
· Sekvenser med bevægelse / enkle kropsøvelser med fokus på kropsligt og energetisk nærvær
· Introduktion til Bob Moore’s forståelse af energisystemet
· Præsentation af øvelser i energisystemet og arbejde med disse øvelser og praktikker
· Meditative undersøgelser
· Udveksling i mindre grupper i breakout rooms
· Fælles udveksling med mulighed for at stille spørgsmål til underviseren omkring øvelserne og eventuelle reaktioner på øvelserne
· Forslag til hjemmearbejde inden næste undervisningsgang
· Fælles afslutningsmeditation

 

Mellem hver session:

Deltagerne opfordres til dagligt eller jævnligt at bruge de øvelser og meditationer, som præsenteres i nærværende forløb. Det anbefales, at man mindst fire gange om ugen bruger minimum 20 minutter på træningsarbejdet hen over de to måneder, som forløbet strækker sig over. Det er netop det vedvarende træningsarbejde, der kan give et dybt udbytte.

 

Vi kommer på kurset til blandt andet at berøre:

· Energisystemets opbygning – herunder chakrasystemet

· Sammenhængen mellem krop, energi og bevidsthed

· Traumer og blokeringer – og hvordan man kan arbejde med disse

· Hjertechakraets særlige betydning i forhold til kontakten til den enkeltes kvaliteter

· Sandhed og dens betydning for helse

· Vores udtryk og handlinger i den konkrete hverdag

 

Der vil efter hver session blive skrevet et referat, som bliver sendt til deltagerne sammen med lydoptagelser af centrale dele af undervisningen.

 

Vi vil bede ansøgere, vi ikke tidligere har mødt, om at de medsender et par linjer om deres erfaringer med meditation, yoga og lignende.

UNDERVISER:

Martin
Martin Guldberg

er cand.phil., sanger, manuskriptforfatter, komponist og studielektor ved Aarhus Universitets Institut for Kultur og Kommunikation.

Han har været chef på Den Ny Opera, og han underviser i mindfulness, sang, stemmetræning, kommunikation, yoga og arbejde med chakra- og energisystemet.

Martin har undervist i bl.a. meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser (København), på Yoga Collectives Yogalæreruddannelse (Aarhus) og underviser nu i mindfulness og mindful yoga på YamYam Yogas Yogalæreruddannelser (Køge).

Under vejledning af og med anvisninger fra Bob Moore og Jes Bertelsen har Martin praktiseret meditation og mindfulness i mere end 30 år. Han tager jævnligt på retreats. Martin er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Wellness Center i Massachusetts, USA.

Han er en del af Kontemplations undervisergruppe.

TEAM:

Bio, morten winkler, profilbillede
Morten Winkler
er cand.mag. og har tidligere været gymnasielærer og forlagsredaktør. Arbejder nu med statistiske data og som rejseleder.
Han har i mange år arbejdet med meditation og fordybelse i forskellige miljøer. På det seneste har yogapraksis og surdejsbagning fået en større plads i hans liv.
Morten er medhjælper på Kontemplations kurser og aktiv teamet bag platformen.

Morten er zoomvært på dette forløb. 

Anne Rosenvold
Anne Rosenvold

er sociolog og psykoterapeut.

Optaget af mødet mellem mennesker, naturen, bevægelse og kreativitet.

Hun har haft nærværs- og bevægelsespraksis gennem mange år og modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.

Deltager årlig i retreats.

Hanne Linde
Hanne Linde

er billedkunstner. Hun er tilknyttet Statens Kunstfonds huskunstnerordning og er tillige uddannet mindfulness underviser. Hun underviser både børn og voksne i Gentofte Kommune hvor hun er ansat som undervisningskonsulent i kreativitet, relationskompetencer og nærværstræning. Hun er en del af Kontemplations team og er værtinde på flere af vores retreats og kurser.

Hanne er en del af Kontemplations team og er referent på dette forløb. Efter hver session skriver Hanne et fyldigt referat der udsendes til deltagerne sammen med lydfilerne af dagens praksis.

 

PRAKTISK INFO

 

Pris for forløbet:
1.950 kroner

Datoer:
Online session #1: torsdag den 19. september 2024
Online session #2: torsdag den 3. oktober 2024
Online session #3: torsdag den 17. oktober 2024
Online session #4: torsdag den 7. november 2024
Online session #5: torsdag den 21. november 2024

Tidspunkt:
Alle møder varer fra klokken 18.45 – 21.15

Praktisk om online møder:
Forløbet finder sted på Zoom, en online samtaleplatform med en høj grad af brugervenlighed. Som deltager vil man et par dage inden hvert møde få sendt et link til vores virtuelle møderum. Alt, hvad skal gøre, er på mødetidspunktet at klikke på linket.

Er man ny i forhold til online møder, vil teamet være behjælpelig også med teknikken. Ønsker du denne støtte, kan du med fordel nævne det i kommentarfeltet i forbindelse med din tilmelding, så vender vi tilbage til dig.

For at kunne deltage får du brug for: en computer, en tablet eller en telefon med et webkamera, en stabil netforbindelse og en vis ro omkring dig.

Skriv til os:
Har du spørgsmål til forløbet, er du hjertelig velkommen til at skrive til os på kontakt@kontemplation.dk

TILMELDING

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk.

Du vil efterfølgende modtage en tilmeldingsmail med praktisk information og et betalingslink.
Din plads er reserveret når vi har modtaget din indbetaling.

Vi vil bede ansøgere, vi ikke tidligere har mødt i Kontemplation, om at de, i kommentarfeltet, skriver et par linjer om deres erfaring med meditation, terapi og lignende.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

LÆS MERE OM BOB MOORE PÅ KONTEMPLATIONS BLOG:

MØDET MED BOB MOORE: AT ÅBNE FOR KÆRLIGHED

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (05:12):   ”It takes courage to be a full human being” (Morris West: The Shoes of the Fisherman)  …

BOB MOORE OM FØLELSESUNIVERSET OG DET KREATIVE UDTRYK

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (03:38):   Bob Moores indflydelse De selverkendelsesprocesser, der var i det arbejde, han inviterede os til at lave, førte…

BOB MOORE: WALKING THE TALK

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (02:34):   Bob Moore som menneske Jeg opfattede Bob som et menneske, der var helt nede på jorden og…

HJERTET, SPIRITUALITET OG SEKSUALITET – MED BOB MOORE SOM LÆRER

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (04:27):   Bob Moore som lærer Ud over at være et godt eksempel var Bob en lærer med stor…

BOB MOORE OM HJERTEMOD OG VEDHOLDENHED

Af Martin Guldberg

  BLOGCAST: Dette indlæg er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (03:53):   Bob Moores clairvoyance Bob ønskede ikke at være en guru, men selvfølgelig var han det…

ÆRLIGHED, TAKNEMMELIGHED OG FORDYBELSE – BOB MOORES IMPULS

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Dette indlæg er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (04:21):      Energi og kvaliteter i undervisningen Jeg oplevede, at ærlighed var et grundbegreb for Bob Moore…