I Bob Moore’s fodspor

I Bob Moore’s fodspor

Introduktion til Bob Moore’s energiarbejde

Et online forløb over fem aftener med Martin Guldberg

Online session #1: torsdag den 19. maj 2022
Online session #2: torsdag den 2. juni 2022
Online session #3: torsdag den 16. juni 2022
Online session #4: torsdag den 30. juni 2022
Online session #5: torsdag den 18. august 2022

Alle møder varer fra kl. 18:45 - 21:15

Team: Britta Karlshøj, Jeanette Lykkegård og Hanne Linde

Kontemplation inviterer til et onlineforløb over fem undervisningsaftener med fokus på arbejde med chakra- og energisystemet.

Den irske healer og meditationslærer Bob Moore banede, da han fra 1974-2000 var bosat i Danmark og underviste tusindvis af mennesker, en sti, som vi i dag har mulighed for at følge. Vi kan med udbytte gå i hans fodspor, vel vidende at vi hverken kan eller skal forsøge at fylde dem ud.

Bobs øvelser og arbejde med energi retter sig mod menneskets medfødte muligheder for psykofysisk frihed og velbefindende og mod disse kvaliteters forbindelse med vores spiritualitet. Vi har muligheden for at føre bevidsthed ind i vores energisystem og derved – med vedholdende praksis - at åbne følelsesmæssige lukninger, bevæge os mod sammenhæng i chakrasystemet og vores menneskelige helhed og give forøget gennemstrømning plads i vores hverdag

På denne måde kan Bob Moores øvelser og pædagogik åbne til en organisk selvudviklings- og selverkendelsesproces, som også har spirituelle dimensioner.

Hver af aftnerne vil indeholde følgende elementer:

 • Guidet fælles meditation
 • Sekvenser med bevægelse og enkle yogaøvelser med særligt henblik på kropsligt og energetisk nærvær
 • Introduktion til Bob Moore's forståelse af energisystemet
 • Præsentation af øvelser i energisystemet og arbejde med disse øvelser og praktikker
 • Meditative undersøgelser
 • Udveksling i mindre grupper i breakout rooms
 • Fælles udveksling med mulighed for at stille spørgsmål til underviseren omkring øvelserne og eventuelle reaktioner på øvelserne
 • Forslag til hjemmearbejde inden næste undervisningsgang
 • Fælles afslutningsmeditation

Mellem hver session:

Deltagerne opfordres til dagligt eller jævnligt at bruge de øvelser og meditationer, som præsenteres i nærværende forløb. Det anbefales, at man mindst fire gange om ugen bruger minimum 20 minutter på træningsarbejdet hen over de tre måneder, som forløbet strækker sig over. Det er netop det vedvarende træningsarbejde, der kan give et dybt udbytte.

Vi kommer på kurset til blandt andet at berøre:

 • Energisystemets opbygning – herunder chakrasystemet
 • Sammenhængen mellem krop, energi og bevidsthed
 • Traumer og blokeringer – og hvordan man kan arbejde med disse
 • Hjertechakraets særlige betydning i forhold til kontakten til den enkeltes kvaliteter
 • Sandhed og dens betydning for vores helbred og almene velbefindende
 • Vores udtryk og handlinger i den konkrete hverdag

Der vil efter hver session blive skrevet et detaljeret referat, som bliver sendt til deltagerne sammen med lydoptagelser af centrale dele af undervisningen.

Vi vil bede ansøgere, vi ikke tidligere har mødt, om at de medsender et par linjer om deres erfaringer med meditation, yoga og lignende.

UNDERVISER:

Martin
Martin Guldberg

Martin Guldberg er cand.phil., sanger, manuskriptforfatter, komponist og studielektor ved Aarhus Universitets Institut for Kultur og Kommunikation.

Han har været chef på Den Ny Opera, og han underviser i mindfulness, sang, stemmetræning, kommunikation og arbejde med chakra- og energisystemet.

Han har undervist i meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København og underviser nu i mindfulness på YamYam Yogas Yogalæreruddannelser.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob Moore og Jes Bertelsen har Martin praktiseret meditation og mindfulness i mere end 30 år. Han tager jævnligt på retreats. Martin er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Han er en del af Kontemplations undervisergruppe.

TEAM:

Jeanette-Lykkegaard_bio-300x300
Jeanette Lykkegård

er antropolog, og har skrevet ph.d. om den shamanistiske befolkningsgruppe, tjuktjerne, som lever i det østlige Sibirien. Hun er en del af Kontemplations faste team, og er underviser og facilitator på vores kurser og retreats. På bloggen kan du læse Jeanettes indlæg om blandt andet nærværspraksis i naturen, sanselighed, menneskelighed og pædagogik.

Hun har flere års træning i nærværs- og yogapraksis, sidder årligt i retreat og modtager undervisning og praksisvejledning af Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg.

Jeanette er programkoordinator på dette forløb. 

Britta sh
Britta Karlshøj

cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet

Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har erfaring med drømmeanalyse fra mangeårige studier på Vedfeltinstituttet.

Hun er en del af Kontemplations team og underviser og faciliterer gruppeforløb i Kontemplations regi.

Britta er zoom-host på dette forløb.

Hanne Linde
Hanne Linde

er billedkunstner. Hun er tilknyttet Statens Kunstfonds huskunstnerordning og er tillige uddannet mindfulness underviser. Hun underviser både børn og voksne i Gentofte Kommune hvor hun er ansat som undervisningskonsulent i kreativitet, relationskompetencer og nærværstræning. Hun er en del af Kontemplations team og er værtinde på flere af vores retreats og kurser.

Hanne er en del af Kontemplations team og er referent på dette forløb. Efter hver session skriver Hanne et fyldigt referat der udsendes til deltagerne sammen med lydfilerne af dagens praksis.

PRAKTISK INFO

 

Pris for forløbet:
1.950 kroner

Datoer:
Online session #1: torsdag den 19. maj 2022
Online session #2: torsdag den 2. juni 2022
Online session #3: torsdag den 16. juni 2022
Online session #4: torsdag den 30. juni 2022
Online session #5: torsdag den 18. august 2022

Tidspunkt:
Alle møder varer fra klokken 18.45 – 21.15

Praktisk om online møder:
Forløbet finder sted på Zoom, en online samtaleplatform med en høj grad af brugervenlighed. Som deltager vil man et par dage inden hvert møde få sendt et link til vores virtuelle møderum. Alt, hvad skal gøre, er på mødetidspunktet at klikke på linket.

Er man ny i forhold til online møder, vil Britta Karlshøj være behjælpelig også med teknikken. Ønsker du denne støtte, kan du med fordel nævne det i kommentarfeltet i forbindelse med din tilmelding, så vender vi tilbage til dig.

For at kunne deltage får du brug for: en computer, en tablet eller en telefon med et webkamera, en stabil netforbindelse og en vis ro omkring dig.

Skriv til os:
Har du spørgsmål til forløbet, er du hjertelig velkommen til at skrive til os på kontakt@kontemplation.dk

TILMELDING

Du kan tilmelde dig ved at udfylde nedenstående form eller ved at sende en mail til kontakt@kontemplation.dk.

Du vil efterfølgende modtage en tilmeldingsmail med praktisk information og et betalingslink.
Din plads er reserveret når vi har modtaget din indbetaling.

Vi vil bede ansøgere, vi ikke tidligere har mødt i Kontemplation, om at de, i kommentarfeltet, skriver et par linjer om deres erfaring med meditation, terapi og lignende.

Der tages forbehold for enkelte ændringer.

LÆS MERE OM BOB MOORE PÅ KONTEMPLATIONS BLOG:

MØDET MED BOB MOORE: AT ÅBNE FOR KÆRLIGHED

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (05:12):   ”It takes courage to be a full human being” (Morris West: The Shoes of the Fisherman)   Mødet med læreren og healeren Bob Moore. Det første, der kommer op, når jeg tænker på Bob Moore, er følelsen af taknemmelighed! Jeg mødte ham…

BOB MOORE OM FØLELSESUNIVERSET OG DET KREATIVE UDTRYK

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (03:38):   Bob Moores indflydelse De selverkendelsesprocesser, der var i det arbejde, han inviterede os til at lave, førte langsomt til, at jeg blev bevidst om, i hvor høj grad livets dele hænger sammen. At sidde på puden og lave øvelser og meditere er…

BOB MOORE: WALKING THE TALK

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (02:34):   Bob Moore som menneske Jeg opfattede Bob som et menneske, der var helt nede på jorden og frem for alt et fantastisk eksempel: ’He walked the talk’. Han gjorde det, han talte om og forsøgte ikke at fremstå som noget særligt. Han…

HJERTET, SPIRITUALITET OG SEKSUALITET – MED BOB MOORE SOM LÆRER

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Indlægget er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (04:27):   Bob Moore som lærer Ud over at være et godt eksempel var Bob en lærer med stor integritet helt generelt. Han prøvede at give redskaber til mennesker, til mig, med henblik på at overflødiggøre sig selv. Altså med henblik på, at jeg…

BOB MOORE OM HJERTEMOD OG VEDHOLDENHED

Af Martin Guldberg

  BLOGCAST: Dette indlæg er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (03:53):   Bob Moores clairvoyance Bob ønskede ikke at være en guru, men selvfølgelig var han det for nogle. Man ser også i dag, at nogle sætter ham i en slags overmenneskelig position. Det har, tror jeg, aldrig været hans intention. Han…

ÆRLIGHED, TAKNEMMELIGHED OG FORDYBELSE – BOB MOORES IMPULS

Af Martin Guldberg

BLOGCAST: Dette indlæg er indtalt af Hanne Linde. Lyt til bloggen her (04:21):   Energi og kvaliteter i undervisningen Jeg oplevede, at ærlighed var et grundbegreb for Bob Moore og i hans undervisning. Hvis man virkelig prøver at være ærlig, vil man også være nødt til at være realistisk i forhold til, hvad der sker…