MØDER

af Britta Karlshøj | | 2. maj 2020

IMG_0124.jpg

Det er søndag formiddag, og jeg har besluttet at gå en længere tur med hunden, end jeg plejer. Min rute bliver en anden. En rute, jeg normalt ikke går. Jeg bliver let utryg ved netop den rute. Jeg møder mennesker, der ikke taler dansk. Mennesker, der ønsker ophold i Danmark, men som er blevet afvist. De bliver alligevel i Danmark. De vender ikke tilbage til, hvorfra de kom.

Den formiddag, da jeg har besluttet at gå en længere tur med hunden, møder jeg en lille fyr. Jeg vil tro, at han ca. er fem år. Han cykler. Han smiler.

Han cykler hen imod mig og er tydeligvis begejstret. Han stopper op. Siger:

– Se, jeg har fået en cykel – min cykel.

Jeg siger, at han ser glad ud.

Han smiler. Går nærmere. Nærmer sig hunden. Let forsigtig. Vender sig om. Peger.

– Der kommer min far.

Jeg mærker det lille velkendte strejf af bekymring i maven. Skal jeg blive utryg? Jeg kigger igen på drengen. Han smiler.

Foran sig skubber faren en slidt mørkeblå klapvogn med en lille lilla flyverdragt i, hvor der stikker et mørkt, rundt hoved op med en lyserød sut i munden. De kommer nærmere.

– Min baby, siger den lille fyr. Smiler med en tydelig stolt mine. Han stiller cyklen. Krammer flyverdragten.

– Min baby, gentager han. Far bukker sig ned. Krammer hunden. Smiler. Begejstres. Hunden vil også gerne hilse på lillesøster. Forsigtig. Nu mere ivrig. Halen logrer. Far smiler. Den lille fyr smiler. Og flyverdragten smiler så meget, at sutten ryger ud af munden. Hunden stikker snuden helt hen til det åbne ansigt i flyverdragten. Lillesøster griber med begge sine hænder om hundens hoved og stikker sit ansigt ned i pelsen. Halen logrer lystigt. Hunden kvitterer med en veltilfreds lyd.

Den lille fyr tager fat i cykel. Gentager. – Min cykel.

Jeg smiler. Far nikker til mig. Jeg nikker tilbage. Siger: – En god dag, og går videre med hunden.

 


 

Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF.
Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.
Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta HER.