PILGRIM: HANNELI OG PETER I SAMTALE MED ANDERS LAUGESEN

af Redaktionen | | 4. maj 2020

 

>> PILGRIM DR P1: LYT TIL PROGRAMMET HER <<

 

Anders Laugesen, de dybe, overraskende, varme og nærværende samtalers mester, er lykkeligvis tilbage på DR P1 med en lang række udsendelser om tro og mennesker under overskriften Pilgrim.

I denne udsendelse tager han anledning af corona-tidens mange frivillige og ufrivillige karantæner og isolationer og tager spørgsmålet om stilhedens udfordringer og muligheder op.

Først taler han med Hanneli Ågotsdatter og Peter Høeg om hvordan man på en konstruktiv måde kan bruge hel eller delvis alenehed:
De fortæller om hvordan et retreat, altså en tilbagetrækning, giver mulighed for fordybelse hvis man kan finde modet til at håndtere den intensitet en sådan erfaring også fører med sig.

Hvordan man kan få støtte til denne håndtering ved at etablere rytmer eller udnytte dem der allerede findes i ens liv.

Hvordan der i enhver pause, om den er på få minutter eller flere uger, ligger menneskelige ressourcer gemt.

Hanneli og Peter har siddet flere længere retreats sammen, og de beskriver i udsendelsen hvordan kærligheden kan få særlige muligheder når man i længere tid er henvist på hinandens selskab. Hvordan disse muligheder er uadskillelige fra udfordringerne.

Og hvordan en indre praksis som meditation kan være en betydningsfuld faktor ind i livet og kærligheden.

Udsendelsen fortsætter med et besøg i munkerepublikken Athos hvor man har 1000 års erfaring med stilhed.

Den afsluttes med en samtale om Jobs Bog med Birgitte Stoklund Larsen, Generalsekretær for Det danske Bibelselskab om Biblen år 2020.

Pilgrim sendes på DR P1 hver søndag morgen.

 

>> PILGRIM: AFSPIL PROGRAMMET SOM PODCAST HER <<