SOLBÆRSYLTETØJ
af Britta Karlshøj | SMAG | 15. august 2021
Jeg har noget med solbærsyltetøj.
På den ene side helt uundværlig sommerspise til en skive nybagt surdejsbrød med brieost med valnødder – på den anden side så skarpt og insisterende i sin smag, at det næsten kan tage pusten fra mine smagssanser.
Denne sommer blev det for mig en nærværspraksis at plukke bær.
Solbærernes sorthed, deres fuldendte rundhed og karakteristiske duft skabte en forførende ramme for rolige timer, dybt optaget af den sanselige oplevelse, det blev at plukke bær.
Min opskrift på solbærsyltetøj er hel enkel:
1 kg friskplukkede solbær, ribbet og skyllet
1 dl vand
1 økologisk citron, saft og fintreven skal
650 g økologisk mørk rørsukker
Evt. økologisk melantin, hvis du ønsker at tykne din syltetøj
Lad bærrene koge 5-7 minutter sammen med vand.
Tilsæt sukker, citronsaft og skal.
Kog yderligere ca. 5 minutter eller indtil det tykner.
Hældes på skoldede glas. Sæt låg på, køl af og sæt i køleskabet.
Glædelig (sen)sommer!
Britta Karlshøj
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF. Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider. Britta er med i teamet bag Kontemplation og er køkkenchef ved vores retreats. Læs mere om Britta her.