BREATHE WITH ME AND THE WAVES

Meditation og kreativitet med

Video. Varighed: 6 min

Kunstneren Jeppe Hein har her skabt en meditation der giver nærværet omkring åndedrættet et direkte kreativt udtryk.

Bag ham, på denne video optaget en vinterdag på stranden ved Sydportugal, møder Atlanterhavet og Middelhavet hinanden.
I hans meditation mødes mennesket åndedræt, havet, stranden, farven og papiret.

Bølgerne er denne dag venlige. Hvad der giver os mulighed for at følge Jeppes forslag: At synkronisere vores åndedræt med bølgeslaget. Og lade denne oplevelse af at ånde med omgivelserne få et kreativt udtryk ved at vi først tegner eller maler bølgebevægelsen på et stykke papir. Og derefter i sandet.

Jeppe udforsker denne fremgangsmåde på udstillinger, i workshops, på instagram og også på Kontemplations praksisbibliotek.
Ved at samle nærværet, bevægelsen og vejrtrækningen i et kreativt udtryk ser vi foran os – og skaber vi samtidigt – en sansning af både åndedrættet som en portal der vender indad og som et udtryk ud i verden.
Og så navngiver Jeppe denne fremgangsmåde med en opfordring: Breathe with me.
Hvorved han peger på det ønske om fællesskab, om at dele oplevelser, som ligger i al kreativitet.

En stor psykolog sagde engang at når kommunikation skal lykkes så der virkelig kommer kontakt mellem mennesker, skal der være ’et udtryk der gør indtryk.’
Derfor er det så vigtigt at vi, samtidigt med at vi bevæger os indad mod vores egen væsenskerne, bliver ved med at arbejde og lege med vores udtryk udadtil.
Livet drejer sig, som Jes Bertelsen siger, om møder mellem mennesker.
Hvis du griber et farvekridt eller en blyant og tegner med Jeppe, lyttende til oceanet bag ham, så bevæger du dig på én gang kontemplativt og kreativt indad og udad.

 

Jeppe Hein

er uddannet fra Kunstakademiet i København (1997) og Frankfurter Städelschule (1999) og er bosat i Berlin med sin familie - og hund.
Jeppe Hein har for alvor slået sit navn fast på den internationale kunstscene med soloudstillinger på prestigiøse museer og institutioner som Centre Georges Pompidou (Paris), Tate Liverpool (Liverpool), Spregel Museum (Hannover), Schirn Kunsthalle (Frankfurt), Frac Île-de-France (Paris), Sculpture Centre (New York), Musée d’Art contemporain de Nîmes (Nîmes) og P.S. 1 Contemporary Art Center (MoMA, New York).

Han er intenst interesseret i, og praktiserende af, yoga og meditation.
Han udforsker i sin kunst mulighederne for, kreativt, meditativt og ofte legende, at fordybe menneskers kontakt med hinanden og med deres omgivelser.
Kunstprojektet Breathe with me blev lanceret i september 2020 i FN's hovedkvarter i New York

Læs mere om Jeppe her: jeppehein.net

Efterlad en kommentar