BREATHE WITH ME

En meditation med Jeppe Hein

VIDEO · Varighed: 20 min

På en måde véd vi godt at hvert åndedræt er forskelligt fra de foregående. At ikke to ind- og udåndinger er ens.
Men det kan være svært at mærke. For vejrtrækningen er så flygtig at dens forskelle udviskes.

I Jeppe Heins meditation forsvinder åndedragene ikke i den blå luft. De bliver fastholdt af Jeppes - og vores - pensel i blåt på det hvide papir.
I de lange penselsstrøg bliver åndedrættets kreativitet synlig. Man kan faktisk se forskelligheden, se at ikke to vejrtrækningscykler er fuldstændig ens.

Der kan være noget på én gang beroligende, opstemmende, enkelt, raffineret, dybt alvorligt og lykkeligt legende ved således at male eller tegne sin vejrtrækning.

Find papir og farve (eller en tusch) frem og følg Jeppes instruktioner.

jh_portrait_aquarell

Jeppe Hein

er uddannet fra Kunstakademiet i København (1997) og Frankfurter Städelschule (1999) og er bosat i Berlin med sin familie - og hund.
Jeppe Hein har for alvor slået sit navn fast på den internationale kunstscene med soloudstillinger på prestigiøse museer og institutioner som Centre Georges Pompidou (Paris), Tate Liverpool (Liverpool), Spregel Museum (Hannover), Schirn Kunsthalle (Frankfurt), Frac Île-de-France (Paris), Sculpture Centre (New York), Musée d’Art contemporain de Nîmes (Nîmes) og P.S. 1 Contemporary Art Center (MoMA, New York).

Han er intenst interesseret i, og praktiserende af, yoga og meditation.
Han udforsker i sin kunst mulighederne for, kreativt, meditativt og ofte legende, at fordybe menneskers kontakt med hinanden og med deres omgivelser.
Kunstprojektet Breathe with me blev lanceret i september 2020 i FN's hovedkvarter i New York

Læs mere om Jeppe her: jeppehein.net