FORANKRING I HJERTE OG HARA

Guidet meditation med

Lydfil. Varighed: 20 min

 

I denne øvelse beskriver Martin Guldberg hvordan modet til at tillade hvad han kalder ‘åbningen af hjertets sensitivitet’ kan støttes af kontakten til dybere dele af vores kropslighed.

Guidningen beskriver, efter en indledende afspænding, to åndedrætsøvelser der bevidstgør og aktiverer hara, området under bugmidten, og hjertet.

Vi inviteres til at mærke de muligheder for balance som ligger i hara, der er omtrentlig sammenfaldende med kroppens tyngdepunkt, og til at mærke hjertets evne til registrerende åbenhed.

Kontakten til kraften i hara muliggør at vi bliver tydeligere over for verden. Mens hjerteåbenheden lader os mærke den og andre med større  indføling, empati.

Mærker du ingenting, siger Martin, så er det ingen fejl. Men blot en anledning til, med selvaccept, at lade bevidstheden hvile i brystområdet. I tillid til at bevidstheden om dette kropsområde på sigt også vil støtte at det åbner.

Denne øvelse sigter på hvad der her kaldes ‘den dobbelte kropsforankring.’ Det vil sige den mulighed vi alle har for både at være følelsesmæssigt åbne, mod os selv og andre, og samtidigt have opmærksomheden lejret længere nede i kroppen for derfra at hente den styrke og ligevægt som kan tillade og understøtte sensitivitet.

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar