RUM I RUM I RUM

Guidet meditation med

Lydfil · 30 min

Michael 4
I denne øvelse tager Michael Stubberup os gennem tre afsnit: Èt hvor vi ligger, ét hvor vi sidder, og ét hvor vi står.
 
Vi inspireres til at sanse især de grænseflader hvor vores fundamentale rum møder hinanden: Grænsefladen mellem det rum i os selv hvor vi oplever tyngdekraften, og dér hvor vores hudoverflade kan registrere lethed. 
Den flade hvor vores hjerterum møder resten af vores krop. 
Hvor åndedrættet interagerer med hjertet og kroppen.
 
Hele tiden fører instruktionerne hen til det sted hvor vi kan frisætte eller opløse disse konkrete sansekvaliteter i rummet omkring os.
 
Ind i dette spændingsfelt mellem tyngdekraften, gravitationen – gravis på latin betyder tung, og en lethed der peger hen mod vægtløs svæv, bringes nu en åndedrætsøvelse: Fra hovedet til hjertet og ud til hele kroppen. Og derfra fra hele kroppen tilbage til hjertet og udånding op gennem hovedet.
 
På denne måde forbindes, i en stemning af hjerteomsorg der på én gang er rettet indad og mod verden, tyngde og lethed, overflade og centrum og en retning mod frisættelse af alle formdannelser ud mod bevidsthedens åbenhed.
 

Michael Stubberup

født 1956, cand.mag. i dansk og kunsthistorie, forfatter til en række bøger, blandt andet med prof. Steen Hildebrandt. Michael Stubberup er grundlægger og leder af Synergaia rehabilitering for traumatiserede flygtninge.

Han er fast underviser på Vækstcenteret, og er sammen med Steen Hildebrandt initiativtager til træningsprogrammet Ledelse med hjertet.

Han er mangeårig medlem i flere bestyrelser, blandt andet ved Center for Systems Awareness og i Foreningen Børns Livskundskab.

4 Comments

 1. Helge Granum den 6. februar 2024 kl. 21:20

  Kære Michael
  Tak for dette inspirerende “ tilløb” til hjerte centrering — også fin “opvarmning” til den kristne hjertebøn, som du har lært mig for mange år siden via din fine bog, kurser og det vaskeægte Kloster weekendophold-med munke
  kutter osv. — meget givende —- og: sjovt 🙂
  Hjertebønnen er blevet til min kontinuerte øvelse-sammen med Jes’s dobbelt rettede bev.
  Så altså: tusind tak🙏

  • Redaktionen den 30. maj 2024 kl. 10:59

   Kære Helge – tak for dine smukke ord til Michael. De bringer vi videre til ham. Det er en glæde at mærke dit nærvær herinde i praksisbiblioteket.

 2. Ayten den 6. januar 2024 kl. 09:46

  Tak for meditation
  Lethed og gennemsigtighed i bevægelsen på det indre og det ydre
  Tre smukke rum i et ❤️🙏

  • Redaktionen den 6. januar 2024 kl. 13:55

   Kære Ayten, tak for dine ord. Så dejligt at mærke dig i praksisfællesskabet og at du praktiserer med os her i januarpraksis.❤️

Efterlad en kommentar