YOGA NIDRA

Guided kropsskanning med

Lydfil og Video · 40 min

I Yoga Nidra udforsker vi grænsen mellem den vågne tilstand og søvnen.
Den afslapning af krop og bevidsthed der kan fremkomme i dette område, forbereder, siger Martin i denne guidning, dybere meditation.

I denne session tager han os frem og tilbage mellem yderpunkter – for igen og igen at pege på den afspænding og mulighed for fordybelse der ligger i midten mellem ekstremer:
Vi bevæger os fra kroppens periferi til dens centrum. Fra detaljesansninger af små og begrænsede kropsområder til helheder.

Derpå instrueres vi i visualiseringer af forskellige sansekvaliteter: Kulde og varme, lethed og tyngde, hårdhed og blødhed, mørke og lys.
Martin inviterer os til at se forskellige landskaber for vores indre blik. For derfra, med vågenheden skærpet af disse yderpunkter, at vende tilbage til kroppen.
Hele tiden med en invitation ind mod et slip af kontrol, mod at tillade den dybdeafspænding der kan komme når vi bringer vågenheden helt ind mod og måske over søvngrænsen.

 

Illustration: Daniel Sebastian Høeg

 

Martin Guldberg

er cand.phil., sanger og skuespiller. Han er lektor ved Aarhus Universitets Institut for æstetik og kommunikation. Han har været chef for Den ny Opera, og underviser i mindfulness, sang og stemmetræning, kommunikation og stresshåndtering. Han er fast underviser i mindfulness meditation og yogafilosofi på Nalinis og Sattvas Yogalæreruddannelser i København.

Under vejledning og med anvisninger fra Bob More og Jes Bertelsen har Martin studeret meditation og mindfulness gennem egen praksis i mere end 20 år, og tager jævnligt i retreats. Han har mangeårig erfaring med yoga, og er certificeret yogalærer fra Kripalu Yoga and Health Center i Massachusetts, USA.

Efterlad en kommentar