MINESTRONE
af SMAG | 3. februar 2023
|
Minestrone er oprindelig en italiensk suppe. Jeg tænker den som en form for bondesuppe, hvor man næsten kan fornemme, at den italienske bonde har været i marken og fundet ingredienserne til dagens minestrone. Der findes nemlig et utal af variationer af denne på en måde ydmyge ret og egentlig er det kun fantasien, der sætter grænserne for, hvad den kommer til at indeholde.
Og dog. En minestrone består ofte af løg, tomat og andre friske grøntsager samt bønner. Derudover indeholder den ofte kartofler, ris eller pasta.
Når jeg laver en denne velduftende suppe, bliver de sjældent helt ens. Ikke fordi jeg er en italiensk bonde, men fordi jeg er en lille ivrig urtehaveejer. Jeg har ofte, hvis ikke altid løg, hvidløg, gulerødder, bladselleri, kartofler og palmekål i min have, hvilket min opskrift på minestrone bærer præg af. Samtidig inviterer jeg dig til ‘fri leg’, når du skal tilberede netop din suppe. Leg, smag og duft dig frem.
Til 4 personer skal du bruge:
Olivenolie til stegning
200 g løg, i små tern
2 fed hvidløg, i bittesmå tern
250 g gulerødder, i små tern
200 g bladselleri, i små tern
1 spsk. tomatpure
1/2 tsk. fennikelfrø, stødes i en morter
1 knivspids cayennepeber
300 g kartoffel, i lidt større tern
1 karton baked beans eller 200 g kogte hvide bønner
1 liter smagfuld grøntsagsbouillon
6-8 blade palmekål, snittet uden stænglen i midten
100 g pasta
Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du:
Steg løg, hvidløg, gulerødder og bladselleri i olivenolie ved lav varme.
Tilsæt tomatpure, fennikelfrø og cayennepeber. Steg gerne 10-15 minutter.
Tilsæt kartoffeltern og bouillon og kog i ca. 20 minutter.
Kog imens pastaen i en seperat gryde efter anvisning på posen.
Tilsæt nu baked beans og palmekål til din minestrone og lad koge 5 minutter.
Smag til med salt og peber.
Vend de kogte pasta i minestronen eller server dem ved siden af.
Vi serverer friskbagt surdejsbrød, kold smør og ost til minestronen.
Boun appetito!
er cand.pæd.pæd.psyk. med speciale i mindfulness fra Århus Universitet og psykoterapeut MPF fra Vedfelt Instituttet.Hun arbejder til daglig som privatpraktiserende psykoterapeut og har en særlig interesse for drømmearbejde i den terapeutiske proces.
Britta har desuden en passion for selvforsyning og tilblivelsen af nærende måltider.
Britta er med i teamet bag Kontemplation og er underviser på Kontemplations platform. Desuden er Britta køkkenchef ved vores retreats.
Hun sidder årligt i retreat og modtager praksisvejledning af Peter Høeg.
Læs mere om Britta HER.