SMØRSAUTEREDE ASPARGES MED FRISKE TOMATER, HVIDLØG OG CITRONTIMIAN

af Vibeke Schellerup | | 18. juli 2022

Hånd der holder Asparges

Asparges er en af sommerens favoritter – de et smukke, smager skønt og viser os glæden ved, at sommeren er kort og skal nydes mens den er her. Denne opskrift er nem, og kan både bruges på frokostbordet, til en grill aften eller serveres alene sammen med et lidt godt brød, ost en frisk salat.

 

Ingredienser:

1 bundt asparges

2 små rødløg eller et stort

1 håndfuld friske tomater

1 håndfuld kruspersille

1 fed hvidløg

Citrontimian

Smør

Salt og friskkværnet peber

 

Fremgangsmåde:

Knæk enderne af aspargesene, skær løget i fine skriver, skyl og hak persillen fint, skær tomaterne i både eller i tern – alt efter hvilke tomater du bruger.

Smelt en god skefuld smør i en sauterpande (eller anden pande med høj kant), sauter løgskiverne af og tilsæt de grønne asparges, presset hvidløg, og citrontimian.

Aspargesene sauteres til de er knap møre, og tomaterne tilsættes og er med de sidste minutter, inden den fint hakkede persille dysses over, og retten kan sættes direkte på bordet i panden.

OBS: Du kan også vælge at tilsætte hakket tern af squash, ærter i tynde skriver, peberfrugter eller andre restegrønt, og få en fin sommerret som vil gå godt med lidt frisk pasta eller nye kogte kartofler.

 

Foto: Duarte Nunes

 


 

Vibeke-SchellerupVibeke Schellerup
er udannet kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Hun underviser børn og unge i madkundskab i folkeskolen og afholder kurser i madlavning.
Vibeke har gennem flere år deltaget på Kontemplations kurser og retreats og har en nysgerrighed, interesse og passion for arbejdet med kreativitet og relationskompetence.

Se flere indlæg af Vibeke her ⋙ 

 

 

Efterlad en kommentar