ESTRAGONMAYONNAISE

af Vibeke Schellerup | | 19. juli 2022

Tegning med æg, olie og estragon. Råvarer til estragonmayonnaise

Estragonens lidt skarpe smag er perfekt i en mayonnaise og giver et virkelig dejligt touch på frokostbordet hele året. Den er også god i sandwich, til fiskefrikadeller eller til dressingen i en sommerkartoffelsalat. Eller til kartoffelmadden.

 

Basisopskrift på mayonnaise:

1 æggeblomme
1 ½ dl smagsneutral olie
1 tsk. dijonsennep
Salt
Cidereddike
Friskkværnet peber
Estragonmayonnaise
Tilsæt blot friske fintskårne estragonblade til din mayonnaise, så har du en estragonmayonnaise
1 bt. frisk estragon

 

Fremgangsmåde:

Pisk æggeblommen sej med salt, sennep og en anelse cidereddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt.

Pisk herefter olien i, i en tynd stråle – det skal foregå langsomt, så mayonnaisen ikke skiller.

Fortsæt indtil du har en god tyk mayo.

Skær estragonbladene fint, start med at skære det halve bundt alt efter mængden af mayonnaise, og rør dem i.

Lad herefter mayonnaisen hvile i en time inden servering. Til allersidst smages den eventuelt til med ekstra hakket estragon, citronsaft, salt og friskkværnet peber.

 

Illustration: Maria Bjørnstad Meling


Vibeke-SchellerupVibeke Schellerup
er udannet kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Hun underviser børn og unge i madkundskab i folkeskolen og afholder kurser i madlavning.
Vibeke har gennem flere år deltaget på Kontemplations kurser og retreats og har en nysgerrighed, interesse og passion for arbejdet med kreativitet og relationskompetence.

Se flere indlæg af Vibeke her ⋙ 

 

 

Efterlad en kommentar