KARTOFFELMAD MED ESTRAGONMAYONNAISE OG SOMMERSALSA
af Vibeke Schellerup | SMAG | 20. juli 2022
Sommeren inviterer til at spise havens grønsager – både tilberedt og rå, og det kan så fint kombineres, så både teksturer, smag farver kommer i spil, på blot et stykke rugbrød.
Ingredienser til en velsmagende kartoffelmad:
4- 5 kogte kartofler
1 stykke groft rugbrød
Lidt salat, hakket grønkål eller andet bladgrønt
½ rødløg
4 radiser
4 tomater
1 spsk. estragonmayonnaise
Brøndkarse, citrontimian eller krusepersille…eller andet grønt til at pynte af med
Fremgangsmåde:
Start med at koge kartoflerne, daggamle kartofler kan være mindst lige så gode at bruge som nye.
Smør rugbrødsskiven med lidt smør eller estragonmayonnaise.
Skær, radiser, tomater, og rødløget i små fine tern og rør det sammen i en lille skål med lidt salt, friskkværnet peber, og smag til med lidt citronskal/saft til en lille salsa.
Skær kartoflerne i fine skiver og læg dem ovenpå bladgrønt, så det dækker rugbrødsskiven.
Tag en ske, og gør den lun under den varme hane, og med den kan du kan lave et fint æg af mayonnaisen som du lægger oven på kartoffelskiverne, herefter en skefuld af den friske sommersalsa, og til slut pynter du kartoffelmaden af med lidt grønt på toppen.
OBS: Er der salsa i overskud kan det sættes på bordet som et supplement til frokostbordet.
Velbekomme.
Foto: Jonathan Kemper
Vibeke Schellerup
er udannet kok og professionsbachelor i ernæring og sundhed.
Hun underviser børn og unge i madkundskab i folkeskolen og afholder kurser i madlavning.
Vibeke har gennem flere år deltaget på Kontemplations kurser og retreats og har en nysgerrighed, interesse og passion for arbejdet med kreativitet og relationskompetence.
Se flere indlæg af Vibeke her ⋙
Få Vibekes opskrift på estragonmayonnaise her: