Susanne Denckers poetiske retreatbilleder

af Redaktionen | | 23. juli 2017

_MG_1040

Susanne Dencker har taget disse sanselige og stemningsfyldte billeder i området omkring vores Sommerretreat på Øster Løkke ved Vesterhavet.

Man har altid, i alle spirituelle traditioner, lagt retreats ude i naturen.

Dette er vel netop – naturligt. Et retreat er en midlertidig afgrænsning fra verden. Med det formål bagefter at kunne åbne dybere og mere præcist til samme verden.
Naturen støtter denne afgrænsning. For en tid er nogle af modernitetens vidunderlige, men mere hektiske, former på afstand: Som butikker, byer, veje. Elektronik. De unødige fristelser.
Og naturens egen langsomhed og skønhed er tættere på.

 

(Klik på billederne for at forstørre dem)

Deltagere på retreats beskriver ofte hvordan naturen, ikke mindst hvor der, som ved Vesterhavet, virkelig er vidde, suger tankerne ud af ens hoved.
Hvordan man kan opleve at et landskab, også hvor det, igen som ved Vesterhavet, er dramatisk, har en iboende venlighed. Hvordan man netop i naturen kan få en følelse af at verden vil én det godt.

Et retreat er en dialog med ens egen indre naturlighed. Det er at give plads til en vækst der, hvis vi lytter, insisterer lavmælt hos os alle: Muligheden for at vokse mod sammenhæng.
Altså helt banalt: Sanserne skærpes på retreat. Eller rettere, de når deres naturlige skarphed. Maden begynder at smage bedre. Søvnen bliver ofte dybere. Drømmene klarere. Kroppen og tankerne genfinder hinanden. Der begynder at komme en oplevelse af at vi er født til at kunne opleve os selv som hele.

Susannes billeder fanger disse kvaliteter. Fanger den måde naturen taler direkte ind i retreatet på. Fanger den måde landskabet, havet og planterne bliver, ja, på en måde meddeltagere i menneskenes retreat.

Alle billeder tilhører Susanne Dencker.