Susanne Dencker har taget disse sanselige og stemningsfyldte billeder i området omkring vores Sommerretreat på Øster Løkke ved Vesterhavet.

Man har altid, i alle spirituelle traditioner, lagt retreats ude i naturen.

Dette er vel netop – naturligt. Et retreat er en midlertidig afgrænsning fra verden. Med det formål bagefter at kunne åbne dybere og mere præcist til samme verden.
Naturen støtter denne afgrænsning. For en tid er nogle af modernitetens vidunderlige, men mere hektiske, former på afstand: Som butikker, byer, veje. Elektronik. De unødige fristelser.
Og naturens egen langsomhed og skønhed er tættere på.

_MG_1009

_MG_1185

_MG_0597

Deltagere på retreats beskriver ofte hvordan naturen, ikke mindst hvor der, som ved Vesterhavet, virkelig er vidde, suger tankerne ud af ens hoved.
Hvordan man kan opleve at et landskab, også hvor det, igen som ved Vesterhavet, er dramatisk, har en iboende venlighed. Hvordan man netop i naturen kan få en følelse af at verden vil én det godt.

Et retreat er en dialog med ens egen indre naturlighed. Det er at give plads til en vækst der, hvis vi lytter, insisterer lavmælt hos os alle: Muligheden for at vokse mod sammenhæng.
Altså helt banalt: Sanserne skærpes på retreat. Eller rettere, de når deres naturlige skarphed. Maden begynder at smage bedre. Søvnen bliver ofte dybere. Drømmene klarere. Kroppen og tankerne genfinder hinanden. Der begynder at komme en oplevelse af at vi er født til at kunne opleve os selv som hele.

Susannes billeder fanger disse kvaliteter. Fanger den måde naturen taler direkte ind i retreatet på. Fanger den måde landskabet, havet og planterne bliver, ja, på en måde meddeltagere i menneskenes retreat.

_MG_0891

_MG_0572

_MG_0817

_MG_1176

_MG_1076

_MG_0942

Marianne og solnedgangen over Vesterhavet

 

Alle billeder tilhører Susanne Dencker
Klik her for at se flere af Susannes arbejder.

 


 

Share Button

Comments

comments

The Latest

  • Mørke over Vidå
    GENNEM BILDET 3 Vi har de to sidste uger foreslået en meditativ leg […]

More

www.kontemplation.dk