KRISHNAS MAJSSUPPE

af Mikkel Strandbygaard | | 30. juli 2023

Mikkels meksikanske majssuppe

For hundrede år siden, dengang Hanneli og jeg var studerende på Århus Arkitektskole, fandtes der en vegetarisk Krishna restaurant i Mejlgade.
Den lå lige mellem Toldboden, hvor Hanneli havde sin tegnesal, og Paradis, hvor mit tegnebord stod.
Når vi havde deadlines og ikke nåede hjem for at lave mad, og derfor virkelig trængte til noget næring der ikke kostede det hvide ud af øjnene, mødtes vi her hos Krishna til aftensmad.
Kokken var mexicansk og han lavede tit denne indiske majssuppe med et hint af Mexico som dagens suppe. Den smagte os så godt, at opskriften stadig lever i bedste velgående som en retreatkøkkenets spicy genganger supper.

Og må jeg, da vi mennesker jo også har brug for åndelig føde, for det tilfælles skyld at du ikke for nyligt har haft lejlighed til at opfriske dit sanskrit, minde om at Krishna betyder ’Den Mørke’, at Krishna er guden Vishnus ottende avatar, altså ottende nedstigning på jorden.
Og helt ærligt, for mig og mange andre smager denne suppe guddommeligt. Så tak til Krishna fra Mejlgade og den mexicanske sanyas.

 

Her er hvad du behøver af ingredienser til 4 personer:

800 g (2 dåser) hakkede tomat

600 g majs

5 dl grøntsagsboullion

2,5 dl fløde

2 løg

1 fed hvidløg

2-3 tsk stødt gurkemeje

2-3 tsk stødt koriander

2-3 tsk paprika

1 tsk spidskommen

2 spsk tomatpure

Fremgangsmåde:

Hak løg og hvidløg fint og sauter let i en gryde. Tilsæt krydderier og tomatpure og sauter på lav varme 2-3 minutter.

Tilsæt derefter hakkede tomater, majs, boullion og fløde og lad det hele simre 20-30 minutter.

Blend nu suppen til den ønskede konsistens – jeg kan godt lide at der er nogle hele majs tilbage.

Smag suppen til med salt og peber og lad den simre videre i ca. 10-15 minutter – til den har samlet sig og har en god smagsdybde.

Suppen kan eventuelt serveres med cremefraiche og tortillachips, hvilket gør den ekstra attraktiv som familieret.

Velbekomme.


er køkkenchef og kok på mange af Kontemplations arrangementer og retreats. Han er også vores aktiv i kulisserne bag hjemmesiden. I sin hverdag uden for Kontemplation er han arkitekt og møbeldesigner.

Mikkel er optaget af bæredygtig grøn madlavning med inspiration fra det italienske køkken og dyrker sine egne grønsager, svampe og mikrogrønt på Grønjordgård på Djursland.

Efterlad en kommentar